50η επέτειος εισόδου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

taksi 1968

Η τάξη του '68 γιόρτασε και θυμήθηκε χαρές και λύπες

Με πολύ συγκίνηση και φορτωμένοι αναμνήσεις, γιόρτασαν οι Ναυτικοί Δόκιμοι του ’68 τα 50 χρόνια από την είσοδο τους στη ΣΝΔ. Συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου, μαζί με τους τότε επιτηρητές τους, όπου τέλεσαν τρισάγιο στην μνήμη των συμμαθητών τους που έχουν φύγει από την ζωή, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Προδρόμου του Π.Ν..

Τους υποδέχτηκε ο υποδιοικητής της Σχολής Πλοίαρχος Φώτιος Μπότσας Π.Ν., τους ενημέρωσε στον μεσόδρομο του Βασσανείου Μεγάρου και περιηγήθηκαν στους χώρους όπου φοίτησαν. Στη συνέχεια, παρατέθηκε μικρή δεξίωση στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ όπου ανταλλάγησαν δώρα και αναμνήσεις.

taksh 1968 50 years after

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον Α/ΓΕΝ και τον Διοικητή της ΣΝΔ για την υποδοχή, την ενημέρωση και τη φιλοξενία.
Η τάξη του ’68 έχει να επιδείξει πολύ άξια στελέχη όπως Αρχηγό Ναυτικού, Στόλου, Γενικό Επιθεωρητή Ναυτικού, αλλά και το νυν Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο, ο οποίος μαζί με τους άλλους τρεις σημαιοφόρους Κ. Γκόρτζη, Κ. Ματαράγκα και Γ. Στράτο συμμετείχαν και στην ανταρσία του Α/Τ Βέλος το ’73.

eep logo