Στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση για την αδειοδότηση της Μαρίνας Αλίμου

marina alimou

Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της με απόφαση της υπ.Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

Στην έγκριση της άδειας λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Αλίμου προχώρησε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά με απόφασή της η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Αναλυτικά με την απόφαση εγκρίνεται η άδεια λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Αλίμου, όπως αποτυπώνεται στο -από Δεκεμβρίου 2015 τοπογραφικό διάγραμμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης (Τμήμα Διαχείρισης Επιχειρηματικών Μονάδων) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», για τους χώρους και τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και δικαιολογητικά.

Η λειτουργία του εν λόγω λιμένα διέπεται από τις κείμενες διατάξεις και το Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας Λιμένων , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η εν λόγω άδεια λειτουργίας δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε άδεια απαιτείται από άλλους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού. Η εξαιρετική στρατηγική της θέση ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας και η μεγάλη της χερσαία ζώνη αποτελούν εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της. Η μαρίνα σήμερα λειτουργεί κυρίως ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής (bare boats).

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του λιμένα Αλίμου κατά το προσεχές διάστημα.

 

ETEKA_Desktop

eep logo