Εγκαινιάστηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Χανιά-Πειραιά με το πλοίο «Mykonos Palace» των Μινωικών

mykonos palace entrance

Α.Μανιαδάκης: Επενδύουμε στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας

Η συνεχής αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών στον τομέα της ακτοπλοΐας, αποτελεί βασικό στόχο των Μινωικών Γραμμών , όπως τόνισε το μεσημέρι κατά την τελετή των εγκαινίων της γραμμής Σούδα- Πειραιάς με το πλοίο «Mykonos Palace», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Μανιαδάκης.

maniadiakis minoan

Ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, στην ομιλία του τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, το νεότερο και ταχύτερο πλοίο των Χανίων.
Στόχος της εταιρείας μας είναι, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες του νομού Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι τους με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία».

Το Cruise Ferry MYKONOS PALACE εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00.

Πρόκειται για ένα νέο, πολυτελές και ταχύτατο πλοίο, αντάξιο της πόλης των Χανίων, το οποίο έχει συνολικό μήκος 214 μ. και πλάτος 26,4 μ.. Διαθέτει 732 κλίνες και μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του 1.922 επιβάτες, 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.
Με υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης, πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρειά του, μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ., προσφέρει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, με πολυτέλεια και άνεση». LYP1803

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, στέλνοντας σε σύντομο χαιρετισμό του το μήνυμα της κοινής προσπάθειας όλων για ανάπτυξη και πρόοδο στο νησί. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε την ανάγκη, το πλοίο και η εταιρεία να παραμείνουν στις γραμμές των Χανίων.«Αυτή η γραμμή ερχεται να προσθέσει και όχι να αφαιρέσει από κανένα», είπε χαρακτηριστικά.

 LYP1919

Η τελετή πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης από τον Όμιλο Βρακοφόρων.

Το πλοίο παρέμεινε ανοικτό στο κοινό από τις 12:00 μέχρι και τις 21:00, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στους χώρους του.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα, σε όλη τη διάρκεια των εγκαινίων, να περιηγηθεί στους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους του Cruise Ferry MYKONOS PALACE. Πολλοί κάτοικοι των Χανίων και φίλοι των Μινωικών Γραμμών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες που παρέχονται στο επιβατικό κοινό από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του.

ETEKA_Desktop

eep logo