Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Ηλίας Ν. Τσάκος

tsakos hliasΑπεβίωσε το πρωί της Πέμπτης ο ιδρυτής της Entrust Maritime Co. Ηλίας Ν. Τσάκος, που τα τελευταία χρόνια έδινε αξιοπρεπή μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Ηλ. Τσάκος γεννήθηκε στα Καρδάμυλα σε μια οικογένεια με βαθειά ναυτική παράδοση. Από την ηλικία των 17 ετών ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη θάλασσα, έχοντας εμπνευστεί από τις ιστορίες του πατέρα του και του αδελφού του καπ. Παν. Τσάκου. Ο ίδιος αποφοίτησε από την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου το 1961. Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στις μηχανές των πλοίων και έφτασε μέχρι Αρχιμηχανικός, έχοντας προηγουμένως λάβει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 1970 επέστρεψε στην Αθήνα και με μπροστάρη τον καπ. Παναγιώτη Τσάκο και συνεργάτη τον Π. Ευθυμιάδη ίδρυσαν την «Τσάκος Ναυτιλίας και Εμπορική Α.Ε.».

Το 1981 ο Ηλ. Τσάκος πήρε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή και αμέσως μετά έγινε Marine Manager. Τέσσερα χρόνια αργότερα, προήχθη στη θέση του Chief Executive Officer της «Tsakos Shipping και Εμπορική Α.Ε.» και κατείχε τη θέση αυτή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 1990, αφού αφιέρωσε είκοσι χρόνια στην Tsakos Shipping αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρία εντός του Ομίλου Τσάκου, την Enrtust Maritime Co.

Ο Ηλ. Τσάκος ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, της Μαρίας, του Νίκου και του Αλέξανδρου.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο στα Καρδάμυλα της Χίου.

Πηγή: arxipelagos.gr

eep logo