Δήλωση Μηταράκη για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

mitarakis notis

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της ΝΔ, Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, προέβη σε δήλωση σχετικά με την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό αυτό πρόβλημα. Η δήλωση του Ν.Μηταράκη έχει ως εξής :

«Πριν από δέκα ημέρες με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι Ενώσεις Προσωπικού Λιμενικού Σώματος επεσήμανα ότι η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη και ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στην χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες.
Παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις, και τις εικόνες ντροπής με τα καραβάνια των προσφύγων που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες κυρίως στα λιμενικά καταστήματα και τα αστυνομικά τμήματα των νησιών του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Κως Λέρος κλπ) χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, καμιά ουσιαστική αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. Κανένα σχέδιο δεν φαίνεται να έχει εκπονηθεί και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συντονιστούν.
Αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό για τη μετανάστευση έχουμε. Μήπως όμως θα πρέπει να αποκτήσουμε ξανά και μεταναστευτική πολιτική; Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με την ανάγκη αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών (Δουβλίνο ΙΙ) αλλά αυτό δεν θα μας λύσει τώρα το εφιαλτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Οι μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα μας είναι αδύνατο να ελεγχθούν με βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις και υποδομές του Λιμενικού Σώματος και πρέπει άμεσα να ενισχυθούν αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά και άμεσα το πρόβλημα.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πληγεί άμεσα η καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας αλλά και η τουριστική βιομηχανία της χώρας πριν καλά - καλά ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος».

eep logo