Αισιοδοξία και περισσότερα κέρδη για τα Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

HyundaiShipYard

Βελτιωμένες επιδόσεις και νέες παραγγελίες πλοίων

 

Με κέρδη για τις μετοχές των μεγαλύτερων νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων ολοκληρώνεται ο μήνας Αύγουστος χάρη, κυρίως, στην αύξηση των τιμών των πλοίων ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων κυριότερων ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας υπερέβη, τον τρέχοντα μήνα, τα 1,4 δις δολάρια , σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου της Κορέας (KRX).

Κέρδη 9,86% στα 104,46 δολάρια καταγράφει, κατά την διάρκεια του τρέχοντος μήνα, η μετοχή της εταιρείας Hyundai Heavy Industries Co., η οποία αποτελεί την κορυφαία ναυπηγοκατασκευαστική εταιρεία του κόσμου. Με κέρδη κινούνται και οι μετοχές της Samsung Heavy Industries Co. Που κέρδισε 10,2 % , της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co με κέρδη 11,2% ενώ τέλος και όσοι επένδυσαν στην Hyundai Mipo Dockyard Co είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 1,71%.

Η βελτιωμένη επίδοση των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων στις κεφαλαιαγορές αποτελεί απόρροια της αύξησης των τιμών των πλοίων, σύμφωνα με του ειδικούς του κλάδου . Συγκεκριμένα ο οίκος Clarksons σημειώνει ότι οι τιμές των πλοίων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,5% μέσα στον χρόνο το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της αξίας του νοτιοκορεάτικου νομίσματος κατά 8,2%.

Τέλος και οι νέες παραγγελίες πλοίων έδωσαν μια ώθηση στα προαναφερθέντα ναυπηγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους εφτά πρώτους μήνες του 2018, οι παραγγελίες νεότευκτων αυξήθηκαν κατά 5,9% σε όρους συμβολαίων και 12,9% σε όρους τιμών συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Πηγή: maritimes.gr

Pin It

eep logo