Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του "Ελ.Βενιζέλος"

el venizelos anek

Επέστρεψε με ασφάλεια στον Πειραιά

Λίγο μετά τις 7 το πρωί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του Ελευθέριος Βενιζέλος που επέστρεψε στην ακτή Ξαβερίου, στον Πειραιά, μετά την φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ του.

Νωρίρερα το ρεπορτάζ κατέγραφε τις εξελίξεις ως εξής:

Μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης  αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Το πλοίο αναμένεται να δέσει στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τον πλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό, η κατάσταση στο πλοίο δείχνει καλύτερη ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονται με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει αυξήσει ταχύτητα, κατά τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Νωρίτερα, είχε μειώσει την ταχύτητά του στους τέσσερις κόμβους.

Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκονται πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και δύο επιβατηγά πλοία.

Ελεγχόμενη χαρακτήρισαν ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος την κατάσταση στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωσή του, αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί σε μεγίστη ετοιμότητα το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας κι έχει δοθεί εντολή σε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο Σούπερ Πούμα με διασώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά, κατά τις πρώτες πληροφορίες, είναι υπό έλεγχο, καθώς λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου, ενώ στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν φθάσει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος. Επίσης πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Λήμνος.

Το πλοίο, με 141 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει στις 22.00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά.

 

eep logo