Ο Φώτης Κουβέλης στο υπουργείο Ναυτιλίας!

kouvelis fotis

Αναβάθμιση και του Νεκτάριου Σαντορινιού σε αναπληρωτή υπουργό


Ως μια κίνηση-έκπληξη καταγράφεται η αναβάθμιση του Φώτη Κουβέλη, μέχρι το πρωί υπουργού αναπληρωτή Άμυνας, σε υπουργό Ναυτιλίας. Ο ανασχηματισμός μπορεί να είχε και άλλες εκπλήξεις (είσοδος στην κυβέρνηση πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά και Καραμανλικών) αλλά σε ότι αφορά τη ναυτιλία η κάθοδος του Φ.Κουβέλη στο λιμάνι του Πειραιά προκαλεί αίσθηση.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναβαθμίζεται βέβαια αφού πλέον αναλαμβάνει επικεφαλής και γίνεται πολιτικός προϊστάμενος ενός κρίσιμου για την εθνική οικονομία, αλλά και τον τουρισμό και την ασφάλεια (λόγω εμπλοκής του Λιμενικού στο προσφυγικό) υπουργείου. Την ίδια στιγμή όμως καλείται να πλεύσει με ασφάλεια σε ένα μάλλον αχαρτογράφητο για τον ίδιο λιμάνι, καθώς δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα ισχυρές δικές του σχέσεις με τον χώρο της Ναυτιλίας. Πολιτικοί παρατηρητές πάντως θεωρούσαν ότι η εμπειρία του και η μετριοπάθειά του θα τον διευκολύνουν να χαράξει μια ασφαλή «ρότα» κρατώντας το πηδάλιο του υπουργείου μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Παράλληλα, με τον ανασχηματισμό της Τρίτης, πιθανότατα τον τελευταίο της τετραετίας, αναβαθμίζεται ο μέχρι τώρα υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός σε υπουργό αναπληρωτή. Κίνηση που θεωρείται ότι αντανακλά και την ικανοποίηση του πρωθυπουργού και του πρωθυπουργικού επιτελείου από την επάρκεια που έδειξε, χειριζόμενος δύσκολες υποθέσεις, με κυριότερη την κρίση με τη ρύπανση που προκλήθηκε πέρυσι στο Σαρωνικό από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Pin It

eep logo