Ανακατασκευή και αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας στο λιμάνι της Σούδας

limani soudas plateia

Έχει ήδη ελεγχθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας στην είσοδο του λιμανιού Σούδας καθώς από το ελεγκτικό συνέδριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, έχει ήδη ελεγχθεί η απαιτούμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου.

«Η εξέλιξη αυτή ξεκλειδώνει το έργο της ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας Σούδας. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, που οραματίστηκε ο πρώην δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περράκης και το οποίο μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησής του. Είναι βέβαιο ότι μέσα στο 2019 θα προκύψει ο ανάδοχος εργολάβος για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο», υποστήριξε σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας συνολικής επιφάνειας 5.000 τετραγωνικών μέτρων και προβλέπει την δημιουργία μεγάλου ελεύθερου χώρου πλατείας με στέγαστρα, φύτευση, σιντριβάνι και κανάλι νερού, την διαμόρφωση των καθέτων δρόμων και των πεζοδρομίων σε ισοσταθμία, τον περιορισμό της στάθμευσης και την αύξηση των στεγασμένων περιοχών. Προτείνεται η χρήση βιοκλιματικών καινοτόμων υλικών όπως η άσφαλτος με φωτοκαταλυτική επίστρωση και οι πλακοστρώσεις με ψυχρά υλικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Pin It

eep logo