H Aegean Regatta στη Σάμο

aegean regatta 7738

Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους τα σκάφη του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα έφτασαν στο Βαθύ

Mε σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους, τα σκάφη της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έφτασαν στο Βαθύ της Σάμου.

Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι ήταν το MAMMA AIUTO που κλέβει την παράσταση στο φετινό αγώνα, όχι μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά κυρίως με τη σύνθεση του πληρώματος που αποτελείται από νεαρούς ιστιοπλόους τριγώνου ηλικίας 17-18 ετών που υπό τις οδηγίες του κυβερνήτη Μιχάλη Καρασταμάτη, επιδικνύουν εξαιρετική ναυτοσύνη!

Τα 48 σκάφη που μετέχουν στη Ρεγκάτα του Αιγαίου ξεκίνησαν από τη Χίο και κάλυψαν αρκετά γρήγορα την απόσταση των 54 ναυτικών μιλίων ως το Βαθύ.

To απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Χίου έγιναν οι απονομές για το δεύτερο σκέλος ενώ ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς αφού ευχαρίστησε όσους στήριξαν και βοήθησαν αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα που έχει για την Χίο η διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων. «Σας θέλουμε συχνά κοντά μας», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, απευθυνόμενους στους ιστιοπλόους συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε μόνιμα ρεμέτζα για να υπάρχει άνεση, καθώς αυτό ήταν ένα τρωτό σημείο της διοργάνωσης, όπως επισημάνθηκε από ιστιοπλόους».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, που αναφέρθηκε στην ναυτική παράδοση της Χίου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει πάντα τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις.

Στην τρίτη ιστιοδρομία Χίος – Βαθύ Σάμου νικητές ήταν:

ORCi

1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη
2. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
3. CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη

ΟRC Club

1. AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη
2. MYTILANA με κυβερνήτη τον Γιώργο Γιακουλάκη
3. DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη


Μετά τις τρεις ιστιοδρομίες προηγούνται τα σκάφη:

ORCi

1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη
2. CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
3. ΑΝΑTELOUSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό


ΟRC Club

1. DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη
2. AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη
3. COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov

H αυλαία της Aegean Regatta πέφτει το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Λήξης που θα γίνει στο Βαθύ, ενώ το πρωί θα έχει πραγματοποιηθεί το τέταρτο σκέλος του αγώνα, με Παράκτιες Ιστιοδροµίες στο Πυθαγόρειο της Σάµου.

Δείτε το τελευταίο video της Aegean Regatta