Υποτροφίες Άλφα Μικρά Νησιά

upotrofies afisa

Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφής

Άνοιξε το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις υποτροφίες ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά.
Oι υποψήφιοι να κάνουν την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.smallislands.org/22/1/IEK-ALFA-SCHOLARSHIP/ και στη συνέχεια να καταθέσουν στους δήμους, στο ΕΔΜΝ ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τις αιτήσεις και τα πιστοποιητικά για την συμμετοχή τους στις υποτροφίες ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά.

Άλφα μικρά νησιά - Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών : 198 υποτροφίες σπουδών 

Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των μικρών μας νησιών στην Εκπαίδευση και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας την Νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ «συμπράττουν» σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, παρέχοντας , στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πακέτο 198 υποτροφιών σπουδών.
Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας που πρέπει να διέπουν, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, όλους το φορείς και επιχειρήσεις, ευελπιστούμε ότι η κίνησή μας αυτή θα βρει συμπαραστάτες τις τοπικές κοινωνίες της Νησιωτικής Ελλάδας και θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό συνεργασίας και ανάπτυξης.
Σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο, αρμόδιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς, προκηρύσσετε ανοικτός διαγωνισμός έτσι με αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασία κλήρωσης να προκύψουν οι δικαιούχοι του παρακάτω πακέτου υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά :

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών ως εξής :
 2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης) , σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
 2 πλήρεις, υποτροφίες φοίτησης στην ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αυτόματα μπαίνουν σε κλήρωση για 2 Υποτροφίες Διετούς Φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε ειδικότητα Επιλογής τους.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Σε αυτή την πρωτοβουλία που κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας, δικαιούχοι είναι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγόμενοι από μικρά νησιά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά η εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:
1.Ηλεκτρονική Εγγραφή στην πλατφόρμα: https://www.smallislands.org/22/1/IEK-ALFA-SCHOLARSHIP/ το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23.59 το βράδυ.
2. Κατάθεση των πρωτότυπων δικαιολογητικών στους κατά τόπους δήμους η στην διεύθυνση: Ερμού 53 10563 Αθήνα (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ) Β Όροφος γραφείο 8 Καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή από 10.00-14.00). Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται από τις 27 Αυγούστου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2018. Tα πρωτότυπα δικαιολογητικά μπορούν επίσης να αποσταλούν και με κούριερ στην ίδια διεύθυνση με την Ένδειξη: ΑΛΦΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗΣ
Η Αίτηση, που μπορείτε να την κατεβάσετε από την διεύθυνση: www.smallisland.eu/ θα υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα.
2. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης ( Λυκείου)
3. Έγγραφα πού αποδεικνύουν την εντοπιότητα- καταγωγή.

Σε όσους μικρούς νησιωτικούς δήμους δεν μπορεί να χορηγηθεί το έγγραφο που να βεβαιώνει την καταγωγή η εντοπιότητα, αυτό το δικαιολογητικό (ΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Εντυπο2) θα εκδίδεται από τους παρακάτω φορείς:
1. Για τα Δωδεκάνησα θα εκδίδεται από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων (ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ email yianfrag@otenet.gr)

2. Για τις Κυκλάδες από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (Στοιχεία επικοινωνίας: Πρόεδρος: Πασχάλης Συρίγος, τηλ.: 210 4286030, 6947 723706

3. Για τα Ψαρά από την Αδελφότητα Ψαριανών(Χαριλάου Τρικούπη 21 Πειραιάς 18536, Τηλ. 2104182408, Adelfotispsarianon@gmail.com

4. Για τα υπόλοιπα μικρά νησιά από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (Ερμού 53, 10563 Αθήνα 2103319940 president@smallisland.eu )

Την βεβαίωση θα σας την χορηγεί ο φορέας και θα επαληθεύεται μετά την κατάθεση του από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Pin It

eep logo