Νέο λιμάνι στην Ιθάκη!

limani pisaetou ithakis

3,8 εκ. ευρώ για το λιμάνι του Πισαετού

 

Μετά από καθυστερήσεις συνολικά εννέα ετών, βρίσκεται σε εξέλιξη πλέον ένα σημαντικό έργο για τον τουρισμό και την οικονομία ολόκληρου του Ιονίου, το λιμάνι του Πισαετού (Πίσω Αετός) στην Ιθάκη.

Όπως γίνεται γνωστό, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο της Ιθάκης, με αφορμή το διάγγελμα για την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Σπύρο Γαλιατσάτο και τον έπαρχο Ιθάκης ΣπύροΤσιντήλα για τις λεπτομέρειες του έργου, το οποίο πλέον εκτελείται με ταχείς ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» υπεγράφη, 23 Φεβρουαρίου του 2018, στο Επαρχείο Ιθάκης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 6.640.000 ευρώ και τελικού ποσού σύμβασης 3.728.227,19 ευρώ, συνυπέγραψε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας SICAP Α.Τ.Ε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αποπεράτωσης του συνόλου των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή του λιμανιού Πισαετού εντός 700 ημερών.

eep logo