Έκκληση ΣΕΕΝ στην ΠΝΟ να επανεξετάσει την απόφαση της για απεργία

aktoploia demena ploia

Γίνεται αναφορά στον κίνδυνο εγκλωβισμού τουριστών


Με επιστολή του, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Μιχάλης Σακέλλης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ζητά από την ΠΝΟ να επανεξετάσει την απόφαση της για 24ωρη απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη την Δευτέρα 21 Αυγούστου: «Σχετικά με την από 9/8/2018 επαναβεβαίωσή σας για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, παρακαλούμε σημειώσατε ότι είναι αδύνατον να βρεθούν λύσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

Σημειώνεται επίσης πως «την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διακινηθούν με τα επιβατικά πλοία 180.000 επιβάτες, 50.000 ΙΧ οχήματα και 3.000 φορτηγά. Λαμβανομένης υπόψη της υψηλής κίνησης της περιόδου αδυνατούμε να τακτοποιήσουμε μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσεις με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων και συγκεκριμένα: στον εγκλωβισμό τουριστών στα νησιά και στην αδυναμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις, σε πλήθος ακυρώσεων κρατήσεων σε πλοία και ξενοδοχεία και στη δημιουργία προβλημάτων στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών και στη μεταφορά εμπορευμάτων».

Επιπλέον, «στα 14 αιτήματα πλην δύο, τα οποία έχετε διατυπώσει, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για την εξεύρεση λύσεων οι οποίες είναι δυνατές μόνο στα πλαίσια μιας γενικότερης αλλαγής της Κυβερνητικής πολιτικής για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους όλων των κλάδων».

Αναφορικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 2018 ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων σημειώνει πως «επαναλαμβάνουμε τη σύμφωνη γνώμη μας για την ανανέωσή της με τους ίδιους όρους. Με την υπογραφή και την ανανέωση των ΣΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί, σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπου έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις. Επιπλέον ο Σύνδεσμος μας με παραστάσεις προς κάθε αρμόδιο Υπουργείο αλλά και με τη συμμετοχή μας στο ΔΣ του ΝΑΤ έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει όλα τα αιτήματά σας που έχουν σχέση με τη φορολόγηση, το ασφαλιστικό και τις υγειονομικές υπηρεσίες».

Pin It

eep logo