Επίθεση σε συνδικαλιστή καταγγέλλουν εργαζόμενοι στις προβλήτες της Cosco

cosco provlites

Απερίφραστη καταδίκη από την ΟΜΥΛΕ

 

Επίθεση σε βάρος του Μάρκου Μπεκρή, προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, από εκπρόσωπο των εργολαβικών εταιρειών, κατήγγειλε η ΕΝΕΔΕΠ.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, όταν, σύμφωνα με το σωματείο, ο Μάρκος Μπεκρής μιλούσε στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, όταν ο νέος επόπτης ασφαλείας της εργολαβικής «D-Port», Βασίλης Παπαδόγγονας, τον πλησίασε από πίσω και τον χτύπησε στον αυχένα.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε κάκωση στον αυχένα και στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό.

 

Την επίθεση καταγγέλλει η ΟΜΥΛΕ με την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής στο χώρο δουλειάς, δηλ. της ΣΕΠ-COSCO, την Τρίτη 14.8.18 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ.

Οι συνάδελφοι της ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλουν ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχε αυτουργό έναν Επόπτη Ασφαλείας (!!!) ο οποίος επιτέθηκε πισώπλατα στον συνάδελφο τραυματίζοντας τον και μετά τράπηκε σε φυγή.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν οι καταγγελίες από συναδέλφους στη ΣΕΠ-COSCO ότι τις τελευταίες μέρες άρχισαν να διακινούνται από Επόπτες Εργασίας αιτήσεις μελών για ένα νέο σωματείο με έντονες προτροπές από τους προϊσταμένους να εγγραφούν σε αυτό οι εργαζόμενοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το σωματείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στους χώρους δουλειάς, θα πραγματοποιούσε την πρώτη του Γενική Συνέλευση στις 10 Αυγούστου και θα γινόταν οι αρχαιρεσίες από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου!!!

Αυτά είναι νοσηρά και καταδικαστέα φαινόμενα που γυρνούν τον τόπο μας και τους εργαζόμενους πολλές δεκαετίες πίσω. Οφείλουμε να καυτηριάσουμε ότι οι πρακτικές των πολλαπλών εργολαβιών που ξεκίνησαν από το 2010 στο λιμάνι του Πειραιά έχουν δημιουργήσει αυτά τα πρωτόγνωρα περιστατικά και δυστυχώς δικαιώνουν τις καταγγελίες που έκανε η Ένωση μας και όλα τα σωματεία στον ΟΛΠ τα τελευταία χρόνια.

Οι «ιθύνοντες νόες» που δημιούργησαν αυτό το τοπίο οφείλουν να επανεκτιμήσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δώσουν λύσεις που θα είναι στην κατεύθυνση του τερματισμού των παρασιτικών εργολαβιών, στην εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος με σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ- COSCO.

Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν αρμόζουν για τους εργαζόμενους του Πειραιά αλλά θ’αντιμετωπιστούν συντεταγμένα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας. Τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας θα πρέπει ν’αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν έμπρακτα το μήνυμα ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά και τιμωρούνται σύμφωνα με το Νόμο.

Η ΣΕΠ-COSCO θα πρέπει με σοβαρότητα να δει συνολικά πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο χώρο ευθύνης της για τους εργαζόμενους, να ελέγξει αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται, να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που έχει ως ουσιαστικός εργοδότης".

Pin It

eep logo