Διαμαρτυρία ΣΕΤΕ με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

apergia ploion stop

Αίτημα στην κυβέρνηση για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός ελλήνων και ξένων τουριστών από τουριστικούς προορισμούς


Επιστολή προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απέστειλε ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με την οποία «ζητεί να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια παρέμβασής σας, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών, αλλά και των Ελλήνων, σε έναν σημαντικό αριθμό προορισμών της χώρας».

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Ρέτσος σημειώνει ακόμη ότι «τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότεροι από 3 εκατ. ξένοι τουρίστες. Πρόκειται για τον τρίτο σημαντικότερο μήνα σε επίπεδο διεθνών αφίξεων για τον ελληνικό προορισμό μετά τον Αύγουστο και τον Ιούλιο και με πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον Ιούνιο. Eπίσης, σχεδόν το 10% επί του συνόλου των άμεσων τουριστικών εσόδων της χώρας, εισπράττονται τον Σεπτέμβριο.»

Pin It