Ν. Σαντορινιός: Το όραμά μας για τα νησιά

santorinios mikrofona

Η νησιωτική πολιτική αυτής της Κυβέρνησης

Στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με θέμα, «Η Λέσβος στην μεταμνημονιακή εποχή με αναβαπτισμένες δυνατότητες», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέπτυξε τις νέες προοπτικές της χώρας μέσα από τον καθαρό διάδρομο που εξασφάλισε η Κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας και ανέλυσε διεξοδικά το πλάνο στήριξης για τα νησιά μας.

«Μέσα από μια σειρά περιφερειακών συνεδρίων που έλαβαν χώρα σε όλη τη χώρα, ανταλλάξαμε απόψεις για τα νησιά και παρουσιάσαμε το όραμά μας για αυτά. Δυστυχώς εδώ στη Μυτιλήνη κάποιοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν και γύρισαν την πλάτη στο σχεδιασμό μέλλοντος των νησιών. Με ευχαρίστηση βλέπω ότι σήμερα, πολλοί από τους απόντες εκείνων των ημερών, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μαζί μας και δεσμεύομαι πως αυτό το διάλογο θα τον κρατήσουμε ανοιχτό».
«Η δική μας Κυβέρνηση, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, εστίασε στην ενίσχυση των υποδομών των νησιών του Β και Ν Αιγαίου, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, αξιοποιώντας εθνικούς πόρους 101 εκ. Ειδικά για τη Λέσβο, ανακοινώθηκαν έργα 8,2 εκ που αφορούν την αναβάθμιση βασικών υποδομών και πολιτιστικών έργων. Σημαντική δε είναι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός μεγάλου επιχειρηματικού πάρκου στη Μυτιλήνη που θα ενισχύσει τις ντόπιες νησιωτικές επιχειρήσεις. Ενώ σε αυτό το σημείο να πούμε ότι προχωράει το έργο για το λιμάνι του Σίγρι και οι συνδετήριες οδοί και οι διαδικασίες για την Νότια Παράκαμψη της Μυτιλήνης».
«Πριν λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων για τα νησιά με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών των νησιών μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια, όταν θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί έργα βασικά για την ανάπτυξη των νησιών μας. Θα είμαστε εκεί για να στηρίζουμε, να βοηθάμε και να ελέγχουμε να μην κοπούν πάλι κορδέλες, χωρίς ουσία».

 

Pin It