Υπό συζήτηση τα νέα καύσιμα για τη Ναυτιλία

ploio fortigo 2

Tόσο σε επίπεδο ΙΜΟ, όσο και γενικότερα στο χώρο της ναυτιλίας 

Ενάμιση χρόνο σχεδόν προ της υλοποίησης απόφασης του ΙΜΟ για τα ναυτιλιακά καύσιμα, ξεκίνησαν συζητήσεις τόσο σε επίπεδο ΙΜΟ, όσο και γενικότερα στο χώρο της ναυτιλίας περί της ασφάλειας των νέων καυσίμων για τα πλοία.

Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν στους κόλπους του ΙΜΟ σε μία ομάδα εργασίας του είναι άγνωστο που θα οδηγήσει αν και κύκλοι της αγοράς ευελπιστούν ότι θα επέλθουν αλλαγές τις οποίες όμως αδυνατούν να προσδιορίσουν καθώς οι συζητήσεις μόλις ξεκίνησαν.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση για την ομάδα εργασίας του ΙΜΟ είχε χαιρετήσει με ανακοίνωση της η ΕΕΕ και μόλις χθες το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο με ανακοίνωση του ενθάρρυνε τις προσπάθειες των κρατών μελών του ΙΜΟ που στοχεύουν να επιλύσουν τις προκλήσεις προ της παγκόσμιας εφαρμογής των νέων καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Πίτερ Χίθκλιφ εκτίμησε ότι οι συζητήσεις στον ΙΜΟ που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ήταν θετικές.

Ενώ τόνισε τη σημασία ότι οι κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια που έθεσε η ναυτιλιακή βιομηχανία σχετικά με τη χρήση νέων καυσίμων.

Η όλη διαδικασία περί της εφαρμογής των βελτιωμένων καυσίμων έχει οδηγήσει την παγκόσμια ναυτιλία σε αλλαγές στρατηγικής ως προς το θέμα των ναυπηγήσεων της αγοράς συστημάτων που μειώνουν τους αέριους ρύπους αλλά και στην υιοθέτηση του LNG για το οποίο εσχάτως υπήρξαν αμφιβολίες περί της καθαρότητας των εκπεμπόμενων ρύπων από την καύση του.

Πηγή: theseanation.gr

Pin It