Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε το Λιμενικό

yna 4491 0

Πολυμελή ομάδα Ελλήνων και αλλοδαπών οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας


Πολυμελή ομάδα Ελλήνων και αλλοδαπών οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, εντόπισαν και εξάρθρωσαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, ηλικίας 42, 40, 34, 37 και 37 ετών αντίστοιχα καθώς και για δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές.

Ο 42χρονος, σύμφωνα με το Λιμενικό, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος, που προμηθευόταν τα ναρκωτικά. Τα έκρυβε σε διάφορες κρυψώνες («καβάτζες»), μεταξύ των οποίων και το καφενείο του 40χρονου Έλληνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τα υπόλοιπα μέλη, αγόραζαν τα ναρκωτικά από τον φερόμενο ως εγκέφαλο και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε στέκια τοξικομανών.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν και κατάσχεσαν 240 γραμ. κοκαΐνης, 15 γραμ. κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 29.237 ευρώ καθώς και πέντε οχήματα και ένα δίκυκλο, με τα οποία μεταφέρονταν τα ναρκωτικά.