Τελετή ορκωμοσίας εκατό νέων Λιμενοφυλάκων

100 limenofylakes

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

και χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καπογιάννη, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, η τελετή ορκωμοσίας εκατό (100) νέων Λιμενοφυλάκων (ανδρών) της ΜΘ’ εκπαιδευτικής σειράς.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων, παρευρέθησαν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κουρουμπλής καλωσόρισε τους νέους Λιμενοφύλακες στο Σώμα, «σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα», όπως είπε. Σημείωσε ότι η Πολιτεία περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του, «τα οποία αγωνίζονται εναντίον κάθε είδους παρανομίας στη θάλασσα και τα οποία, σε συνθήκες ακήρυχτου παγκόσμιου πολέμου στη Μέση Ανατολή, έχουν αναλάβει ρόλο εθνικό, ως η εμπροσθοφυλακή της Ελλάδας στις θάλασσες». Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην εκ μέρους του Λιμενικού διάσωση περισσοτέρων από 200.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενισχύσει το Λιμενικό με νέο αίμα και με σύγχρονο εξοπλισμό θαλάσσιας επιτήρησης και με νέα σκάφη. Επίσης αναφέρθηκε στην ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, ενώ τόνισε την παρέμβασή του στην έδρα της Frontex με αίτημα την ίση μεταχείριση των χωρών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε τα εγκαίνια του μνημείου των πεσόντων στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τόνισε πόσο ισχυρός είναι ο κοινωνικός θεσμός της ελληνικής οικογένειας που εμπνέει τα παιδιά της με την αγάπη για την πατρίδα. Σημείωσε όμως ότι αυτό το συναίσθημα ενέχει και το σεβασμό στην αγάπη που έχουν και οι άλλοι άνθρωποι για την πατρίδα τους. «Σε αυτό το πνεύμα μπορεί η Ελλάδα να συνυπάρξει στην ευρύτερη περιοχή και να μεταδώσει τις αξίες του πολιτισμού της που έχει στον επίκεντρό του τον άνθρωπο, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας μετέφερε στους νέους λιμενοφύλακες και τις οικογένειές τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όλης της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους λιμενοφύλακες.

 

eep logo