Ποσειδώνια 2018: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή της Ναυτιλίας!

poseidonia 2018

Tι αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια


Άνοιξαν τα απόγευμα της Δευτέρας οι πύλες των Ποσειδωνίων 2018, της μεγαλύτερης Ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο. Στην τελετή των εγκαινίων ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν:
o κ. Kitack Lim, Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)
o κα. Violeta Bulc, Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
o κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, 
ενώ με ενδιαφέρον αναμενόταν ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αφού αναφερθεί στην διαχρονική προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην εθνική οικονομία, θα κάνει ειδική μνεία στην προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια και την κρίση, αλλά και στην γεωστρατηγική σημασία της χώρας, ως γέφυρα δύσης – ανατολής. Στοιχεία που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί όαση γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, την καθιστούν ιδανικό επενδυτικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι η έκθεση Ποσειδώνια φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της με ρεκόρ συμμετοχών και αύξηση 16% στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου, με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 22.000 επισκέπτες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα Ποσειδώνια 2018 φιλοξενούν 22 εθνικά περίπτερα κορυφαίων ναυπηγικών κρατών, των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων και κρατών σημαίας, αλλά και νέων εκθετών.

Κύριος πόλος έλξης παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες να έχουν παραγγείλει πλοία συνολικής αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 60 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) , με εύρος λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όπως οι πλήρως αυτοματοποιημένοι λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία.

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει 62 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

eep logo