Ο Αλέξης Τσίπρας στα «Ποσειδώνια 2018»

tsipras blue

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στα εγκαίνια της μεγάλης γιορτής της Ναυτιλίας

Η μεγαλύτερη έκθεση Ναυτιλίας στον κόσμο, τα Ποσειδώνια, ανοίγουν σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουνίου, τις πύλες τους  στο κοινό.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων 2018, στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Στην τελετή εγκαινίων εκτός από τον πρωθυπουργό θα χαιρετήσουν οι:
o κ. Kitack Lim, Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)
o κα. Violeta Bulc, Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
o κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Σημειώνεται ότι η έκθεση Ποσειδώνια φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της με ρεκόρ συμμετοχών και αύξηση 16% στις κρατήσεις εκθεσιακού χώρου, με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 22.000 επισκέπτες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα Ποσειδώνια 2018 φιλοξενούν 22 εθνικά περίπτερα κορυφαίων ναυπηγικών κρατών, των μεγαλύτερων ναυτιλιακών κέντρων και κρατών σημαίας, αλλά και νέων εκθετών.

Κύριος πόλος έλξης παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες να έχουν παραγγείλει πλοία συνολικής αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 60 εκθέτες από τον παγκόσμιο κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) , με εύρος λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όπως οι πλήρως αυτοματοποιημένοι λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία.

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 συνέδρια, σεμινάρια και workshops.

Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει 62 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

 

 

Pin It

eep logo