Μυτιλήνη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πέτρας με το λιμάνι του Κουτσούκουγιου

kukukugiu

Ουσιαστικό όφελος για την περιοχή - Προσδοκίες για άυξηση του τουρισμού

Ένα όνειρο της βόρειας Λέσβου έγινε πραγματικότητα την Παρασκευή με την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πέτρας με το λιμάνι του Κουτσούκουγιου στα Μικρασιατικά παράλια στη βόρεια πλευρά του Αδραμμυτινού κόλπου. Η Λέσβος, πλέον, με τις δύο πύλες εισόδου από Αϊβαλί και Κουτσούκουγιου προσδοκά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη γείτονα χώρα.

Παρών στην άφιξη του πρώτου πλοίου ήταν ο δήμαρχος Λέσβου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Ταμείου, Κυριάκο Πετρέλλη.

Ο κ. Γαληνός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της γραμμής, η οποία θα έχει σημαντικά, ουσιαστικά και ποικίλα αμοιβαία οφέλη για την περιοχή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η σύνδεση να εδραιωθεί, να ενισχυθεί και να διευρυνθεί. Ο δήμαρχος Λέσβου αναφέρθηκε, επίσης, στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λέσβου με λιμάνια των απέναντι παραλίων, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού.

Της άφιξης του πρώτου πλοίου στη γραμμή Πέτρας - Κουτσούκουγιου ακολούθησε γιορτή που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου που πρωτοστάτησε στο άνοιγμα της γραμμής.

eep logo