Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής δέχθηκε επίθεση από πειρατές για δεύτερη φορά

piracy

Οι πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο στο λιμάνι Harcourt της Νιγηρίας

 

To φορτηγό πλοίο Eleni M, της ναυτιλιακής Eastern Mediterranean, συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, έπεσε θύμα πειρατείας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Οι πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο στο λιμάνι Harcourt της Νιγηρίας στις αρχές του τρέχοντος μηνός, μόλις ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση του εμπορεύματος που μετέφερε.

Ωστόσο, οι ελιγμοί που πραγματοποίησε ο πλοίαρχος αλλά και οι κατάλληλες κινήσεις του πληρώματος θεωρείται ότι απέτρεψαν την επίθεση, αναφέρει το tradewinds. Πηγές από την Eastern Mediterranean, επισήμαναν ότι τα μέλη του πληρώματος είναι σώα και αβλαβή μετά το περιστατικό, χάρη στα σωστά μέτρα που έλαβαν.

Σημειώνεται ότι η εταιρία βίωσε ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο 2017, το πλοίο Eleni M (κατασκευής 2001) δέχθηκε επίθεση από τέσσερις πειρατές και έξι μέλη του πληρώματος είχαν ληφθεί ως όμηροι.

Η Δυτική Αφρική παραμένει ένα από τα επίφοβα σημεία πειρατείας παγκοσμίως, σύμφωνα με το κέντρο αναφοράς της πειρατείας IMB.

Μάλιστα έχει στείλει προειδοποίηση στους εφοπλιστές επισημαίνοντας τα εξής: «Στις περιοχές Bayelsa, Brass, Bonny Island και στο λιμάνι Harcourt πρόσφατα σημειώθηκε σημαντική αύξηση επιθέσεων, αεροπειρατειών και απαγωγών πληρωμάτων. Τα πλοία καλούνται να λάβουν πρόσθετα μέτρα σε αυτά τα υψηλού κινδύνου ύδατα.»

Σύμφωνα με το IMB κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους υπήρξαν πέντε επιβιβάσεις, τρεις απόπειρες επιθέσεων και οκτώ περιστατικά πυροβολισμού στα ύδατα νότια του λιμανιού Harcourt.

Πηγή: mononews.gr

eep logo