Η πώληση του ΟΛΠ στη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας

olp sempo

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires

Η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάζει προς τους πιστωτές, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής πλευράς οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά έχει κάνει γνωστό στους συνομιλητές της ότι από την ιδιωτικοποίηση αναμένει έσοδα «τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, οι Έλληνες αξιωματούχοι φέρονται να έχουν ενημερώσει τους πιστωτές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Πάντως, το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires επισημαίνει ότι τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είναι «αμφιλεγόμενα» και ότι στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης έχουν προβεί σε αντικρουόμενες δηλώσεις για το θέμα, σχετικά με το αν το πλάνο θα προχωρήσει ή όχι, τρομάζοντας τους επενδυτές. Και ότι κατ’ ιδίαν, Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως η πώληση θα προχωρήσει.

Πάντως, όπως σχολιάζει το Dow, η απόφαση της ελληνικής πλευράς να αποκαλύψει στους πιστωτές τα αναμενόμενα έσοδα από την σχεδιαζόμενη πώληση αποτελεί την πιο πρόσφατη και πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η κυβέρνηση της Αθήνας όντως σχεδιάζει να υλοποιήσει το σχέδιο πώλησης του λιμανιού.

Πηγή:capital.gr

eep logo