Το μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο με κρουαζιερόπλοιο

viking sun


Ξεκινά τον Απρίλιο του 2019 από το Λονδίνο - 245 ημέρες, 59 χώρες, 113 λιμάνια

 

Εάν σας αρέσουν τα ταξίδια τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε κάνει τη σκέψη πως το ιδανικό θα ήταν να μπορούσατε να κάνετε τον γύρο του κόσμου. Κάποιοι βέβαια τον έχουν ήδη κάνει και γνωρίζουν πως ένα τέτοιο ταξίδι ζωής απαιτεί πολύ καλό προγραμματισμό, σοβαρή προετοιμασία και φυσικά ένα μεγάλο χρηματικό πόσο.

Πολύ κοντά στη λογική ενός τέτοιου ταξιδιού -χωρίς όμως αν χρειαστεί εσείς να ασχοληθείτε με τα οργανωτικά- είναι και αυτό που ετοιμάζει η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Viking Cruises η οποία έχει σχεδιάσει την μεγαλύτερη, χωρίς διακοπή κρουαζιέρα που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Το ταξίδι ξεκινά στις 19 Απριλίου 2019 από το Λονδίνο. Θα έχει διάρκεια περίπου 8 μηνών και οι επιβάτες του θα επισκεφθούν συνολικά 59 χώρες σε όλες τις ηπείρους με μόνη εξαίρεση την Ανταρκτική. Tο κρουαζερόπλοιο θα προσεγγίσει 113 λιμάνια ενώ θα υπάρχουν και 23 διανυκτερεύσεις εκτός πλοίου.

Ξεκινώντας από το Greenwich, το κρουαζιερόπλοιο θα πλεύσει μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Νορβηγίας πριν διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό για να φτάσει στην Γροιλανδία. Το κρουαζιερόπλοιο θα πλεύσει στη συνέχεια γύρω από τον Καναδά και τις ΗΠΑ με στάσεις σε Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη και Βερμούδες ενώ θα προσεγγίσει και τα Μπαρπέιντος πριν πλεύσει στον Αμαζόνιο.

Ακολουθούν τα νησιά Φίτζι, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Σρι Λάνκα, η Ινδία, η Ταϊλάνδη και φυσικά πολλοί ακόμη προορισμοί. To ταξίδι ολοκληρώνεται με ένα πέρασμα από Ισπανία και Πορτογαλία πριν τη μεγάλη επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κρουαζειρόπλοιο προσφέρει φυσικά όλες τις ανέσεις, από πισίνες, και spa μέχρι εστιατόρια για όλα τα γούστα.
Συνολικά 930 άτομα έχουν κάνει κράτηση στο Viking Sun και το κόστος ξεκινά από τα 76.000 ευρώ το άτομο. Φυσικά υπάρχου και πιο ακριβές επιλογές εάν πχ επιλέξετε να κλείσετε σουίτα.

Και εάν όλα φαντάζουν εκπληκτικά αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα για να κάνετε και εσείς ένα τέτοιο ταξίδι να θυμάστε πως δεν είμαστε όλοι «φτιαγμένοι» για τέτοιου είδους ταξίδια όπου θα πρέπει να περάσουμε άπειρες ώρες πάνω σε ένα πλοίο, τριγυρίζοντας στους ίδιου χώρους ξανά και ξανά, πέφτοντας διαρκώς πάνω στα ίδια άτομα. Για να μην σας θυμίσουμε ότι εάν κάποια στιγμή θέλετε να πάρετε το χρόνο σας από το άτομο που σας συνοδεύει...πολύ δύσκολα θα το καταφέρετε!

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

eep logo