Πάιατ: Η ναυτιλία ενισχύει τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

pyatt

Ομιλία του Αμερικανού Πρέσβη Πάιατ το μεσημέρι της Τρίτης στην ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ότι η ναυτιλιακή κοινότητα συμβολίζει τις απεριόριστες δυνατότητες του ελληνικού λαού και βοηθά να διατηρηθεί η παγκόσμια οικονομία ανοιχτή, δυναμική και ελεύθερη.

Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε ακόμη ότι η ναυτιλιακή κοινότητα συμβολίζει τις απεριόριστες δυνατότητες του ελληνικού λαού και βοηθά να διατηρηθεί η παγκόσμια οικονομία ανοιχτή, δυναμική και ελεύθερη. Η ελληνική ναυτιλία είναι ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας-ΗΠΑ.
Το μέγεθος της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, για το οποίο ο ελληνικός λαός είναι δικαιολογημένα υπερήφανος, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μαΐου σε γεύμα στην ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, παρουσία δεκάδων Ελλήνων εφοπλιστών.   
Τόνισε ακόμη ότι η ναυτιλιακή κοινότητα συμβολίζει τις απεριόριστες δυνατότητες του ελληνικού λαού και βοηθά να διατηρηθεί η παγκόσμια οικονομία ανοιχτή, δυναμική και ελεύθερη. Στη συνέχεια ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στους τομείς που μπορεί να υπάρξει στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ.  

Ένας τομέας είναι η ενέργεια, στον οποίο οι ΗΠΑ ελπίζουν, όπως είπε, να δουν ενισχυμένη διμερή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης μιας συνολικής στρατηγικής όπου η Ελλάδα θα λειτουργεί ως περιφερειακός κόμβος που θα φέρει διαφορετικές πηγές ενέργειας στην Ευρώπη.  
Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα διαδραματίζει βασικό ρόλο σε αυτή την ενεργειακή στρατηγική, διευκολύνοντας την παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο. Οι επενδύσεις σας σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμβάλλουν στην προώθηση των προτεραιοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές και ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας θα έχουν μια ποικιλία επιλογών προμήθειας, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.  

Επίσης εξήρε το ρόλο των δεξαμενοπλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών που διευκολύνουν την ανάπτυξη των αμερικανικών εξαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, μια στρατηγική προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπλήρωσε.  

Τέλος ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αμερικανική παρουσία στα Ποσειδώνια, στο πρόγραμμα SelectUSA που ενημερώνει για τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα που μπορούν να προσφέρουν οι ΗΠΑ σε ξένους επενδυτές, αλλά και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα.   

Πηγή: parapolitika.gr

eep logo