Ξεκίνησε η σεζόν της κρουαζιέρας στο Βόλο

limani volou cruiseships

Κατέπλευσε το "Horizon" με σημαία Μάλτας - Το Σάββατο φθάνει το επόμενο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο

 

Με καλούς οιωνούς και μεγάλη αισιοδοξία ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Απριλίου η θερινή περίοδος για το λιμάνι του Βόλου και τον τουρισμό κρουαζιέρας,με την άφιξη του πρώτου μεγάλου κρουαζιερόπλοιου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας,φέρνοντας χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

Το κρουαζιερόπλοιο "Horizon" με σημαία Μάλτας, κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, προερχόμενο από την Μύκονο με 1671 επιβάτες-τουρίστες κυρίως Ισπανούς και Πορτογάλους και 620 άτομα ως πλήρωμα και παρέμεινε στον Βόλο μέχρι τις 9 το βράδυ που απέπλευσε με προορισμό τα Χανιά στην Κρήτη.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα καταπλέει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη.

Οι επιβάτες του πλοίου κατευθύνθηκαν κυρίως προς τους αρχαιολογικούς χώρους του Διμηνίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, διάσημο για τα μοναδικά εκθέματά του,προς τα φημισμένα χωριά του Πηλίου,αλλά και προς τα Μετέωρα.
Το Σάββατο αναμένεται νέο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου, με μεγάλο αριθμό επιβατών. Επιπλέον έχει προγραμματιστεί και διανυκτέρευση του πλοίου.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου βρίσκεται στο σταθμό υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και μοιράζει χάρτες και πληροφορίες στους επισκέπτες για την ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, η φετινή χρονιά αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου,αφού ήδη έχουν δηλωθεί πάνω από 30 αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων κατά την θερινή περίοδο,σε αντιιδιαστολή μετά την περυσινή κακή χρονιά λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην γειτονική Τουρκία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)