Κερδισμένη και τουριστικά η Πάτρα από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες ιστιοπλοΐας

rio istioploika

H εκδήλωση συνδυάζει το τρίπτυχο του Ελληνικού τουρισμού: θάλασσα, ήλιο και τους ανθρώπους αυτής της χώρας

 

Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Πάτρα, αποτελεί ένα γεγονός που σίγουρα δίνει πολλά μπόνους στην πόλη στο θέμα της διοργάνωσης των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Οι πάνω από 300 αθλητές από όλες της χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν σε αυτό, προσφέρουν ένα σημαντικό θέαμα σε όσους έχουν βρεθεί στην Πλαζ για να παρακολουθήσουν τους αγώνες που γίνονται.

Παράλληλα, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τους φωτογράφους που αποτυπώνουν στο φακό τους καθημερινά πλέον τα εκατοντάδες πανιά που ανοίγονται στην θάλασσα του Πατραϊκού, καλμάροντας τους ανέμους και οργώνοντας τα κύματα.

Κερδισμένη και τουριστικά η Πάτρα από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες ιστιοπλοΐας (pics+vids)

Μιλάμε για μία αγωνιστική εκδήλωση που δεν έχει ξαναγίνει στην Πάτρα και που αναμένεται να προσφέρει πολλά και στην προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική ανάπτυξη της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Είναι μία διοργάνωση που πέρα από το αγωνιστικό της κομμάτι αναδεικνύει ταυτόχρονα το τρίπτυχο του Ελληνικού τουρισμού, την θάλασσα, τον ήλιο και τους ανθρώπους αυτής της χώρας.

Κερδισμένη και τουριστικά η Πάτρα από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες ιστιοπλοΐας (pics+vids)

Πάντως σε ότι αφορά το τελευταίο οι άνθρωποι του ιστιοπλοϊκού ομίλου "Ιάσων" έχουν πάρει μέχρι ώρας από όλους συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία που περιέχουν στους αθλητές και στις αποστολές τους.

Μένει να δούμε λοιπόν τι μπορεί να εισπράξει τουριστικά η Πάτρα από αυτή την εκδήλωση τους επόμενους μήνες εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν. Οι εικόνες από την όλη εκδήλωση ταξιδεύουν στο εξωτερικό και αποτελούν έναν πόλο για τους τουρίστες.

Κερδισμένη και τουριστικά η Πάτρα από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες ιστιοπλοΐας (pics+vids)

Ήδη, πάντως, η Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι κερδισμένη τουριστικά από την διοργάνωση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όλες αυτές τις μέρες που γίνεται το πρωτάθλημα φιλοξενούνται στην Πάτρα και στα ξενοδοχεία της περιοχής πάνω από 1.300 άτομα (αθλητές και αποστολές).

Όμως είναι σίγουρο ότι έχει να δώσει και άλλα στην πόλη και στην γύρω περιοχή. 

Πηγή: patrasevents.gr

 

eep logo