Την 1η Μαΐου η ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ των νησιών του Ιονίου!

limani zakynthou

Μετά το Πάσχα η συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής - Υδατοδρόμια μέχρι το καλοκαίρι του 2019

Η λειτουργία των υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου μέχρι το καλοκαίρι του 2019 είναι ο στόχος που έχει τεθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όπως ανέφερε μιλώντας στον –Ε- ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, εφόσον εξασφαλιστεί το δίκτυο στην περιοχή είναι βέβαιο πως θα υπάρξει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την δρομολόγηση των υδροπλάνων.

Ο ίδιος μίλησε για τουλάχιστον δύο σοβαρούς επενδυτές που έχουν στρέψει το βλέμμα στην περιοχή του Ιονίου, όμως χωρίς ακόμη να υπάρχει δίκτυο υδατοδρομίων η «προσέγγιση» είναι διερευνητική.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσεχή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Ζακύνθου, η οποία προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα αναμένεται να συζητηθεί η έγκριση προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Λιμενικό Ταμείο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ζακύνθου.

«Όταν ξεκινήσαμε με τα υδατοδρόμια η Ζάκυνθος είχε απαντήσει πως υπάρχει σύμβαση με μελετητή για την αδειοδότηση. Ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθη σε αυτά που είχε αναλάβει η Περιφέρεια να αδειοδοτήσει. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως έπρεπε να αναλάβουμε αυτή τη διαδικασία και για το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου, αφού ήταν φανερό πως η αδειοδότηση δεν προχωρούσε καθόλου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, επικαλούμενος την συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου με την εταιρεία Hellenic Seaways.

Σε σχέση με την πορεία της αδειοδότησης των υδατοδρομίων για τα 4 νησιά που έχει ξεκινήσει από την ΠΙΝ, ο κ. Γαλιατσάτος σημείωσε πως έχουν προσδιοριστεί τα σημεία όπου θα λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια και αναμένονται κάποιες τελικές υπογραφές για να υποβληθούν οι στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.

«Στόχος το 2019 να λειτουργήσουν και να υπάρχει αποτέλεσμα. Ελπίζω να ευνοήσουν και οι συγκυρίες καθώς δυστυχώς η γραφειοκρατία είναι απρόβλεπτη. Σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα, καθώς είναι εξασφαλισμένες» σημείωσε και συμπλήρωσε πως σε μια περιοχή όπως η δική μας, με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη είναι περισσότερο από βέβαιο πως όταν υπάρχει δίκτυο θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον..

Την 1η Μάη ξεκινά η ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ των νησιών

Εν τω μεταξύ, λίγο διάστημα έχει απομείνει μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τα νησιά του Ιονίου και παρά τις επιφυλάξεις αλλά και αντιδράσεις που διατυπώθηκαν σε σχέση με το μέγεθος του πλοίου αλλά και την αδυναμία μεταφοράς Ι.Χ. ή λεωφορείων ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως το δρομολόγιο θα ξεκινήσει κανονικά.

Θυμίζουμε πως οι περισσότερες αντιδράσεις αφορούσαν το είδος του πλοίου που θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο, αφού πρόκειται για «πλωτό δελφίνι» που δεν μπορεί να μεταφέρει αυτοκίνητα ή μεγάλο αριθμό επιβατών.

«Η γραμμή θα ξεκινήσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν ακουστεί πολλά άλλα καλοπροαίρετα και άλλα κακοπροαίρετα μια που υπάρχουν μικρά και μεγάλα συμφέροντα σε κάθε τέτοια διαδικασία. Αυτό που έχει αξία είναι πως μετά από πολλές δεκαετίες, καταφέραμε έστω και σε αυτό το επίπεδο από άποψη εξυπηρέτησης, να έχουμε μια γραμμή που θα ενώνει τα Ιόνια Νησιά. Θα παρακολουθούμε την λειτουργία της και αν υπάρχει ενδιαφέρον, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα βρούμε πλοία με άλλες προδιαγραφές, που θα μπορούν να μεταφέρουν και οχήματα και είμαστε σίγουροι πως και τότε θα προκύψουν πολύ μεγαλύτερες αντιδράσεις!» τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια προτάσσει το γενικό συμφέρον και την εξυπηρέτηση των νησιών.

Πηγή: ermisnews.gr

eep logo