Γιατροί με φουσκωτά στα ακριτικά νησιά!

symplefsi

Μία ομάδα ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες (γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, βιοτέχνες) ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν και εφέτος πλώρη για τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων στις περιοχές αυτές.

Η προσφορά βοήθειας σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας που αποτελεί τον πυρήνα της νέας αστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης με το όνομα «+ Πλεύση» (συν Πλεύση) συνεχίζεται και εφέτος. Οπως έγινε γνωστό ο διάπλους του Αιγαίου με φουσκωτά σκάφη θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 23/4-3/5/2015.

Η μεγάλη ομάδα των γιατρών και των ανθρώπων της οργάνωσης «+ Πλεύση» θα πλεύσει με φουσκωτά σκάφη από το Λαύριο στα νησιά Κίμωλο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Θηρασιά, Κάσο, Γαύδο και Αντικύθηρα και θα διενεργήσουν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους, θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων παρουσιάσεων του προγράμματος διακοπής του καπνίσματος), πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα προσφερθεί στα σχολεία εκπαιδευτικό υλικό και θα εγκαινιασθούν έργα υποδομής που θα έχουν κατασκευάσει με τη βοήθεια χορηγών αλλά και δικών μας οικονομικών συνεισφορών.

Μεταξύ άλλων έργων, στο Αρβανιτοχώρι Κάσου θα εγκατασταθεί αυτόνομο σύστημα παραγωγής πόσιμου νερού ενώ στη Γαύδο, θα εγκαινιάσουν αφαλατωτή με τον οποίο θα υδροδοτηθεί το νησί με πόσιμο νερό βελτιώνοντας τα μέγιστα τις συνθήκες διαβίωσης σ΄αυτό το απομακρυσμένο νησί μας.

Πρόκειται για ένα ταξίδι που τα περισσότερα μέλη της + Πλεύσης το κάνουν εδώ και 20 χρόνια, συμμετέχοντας σε μια άλλη ομάδα, έχουν την ίδια διάθεση, το ίδιο πάθος και τον ίδιο σκοπό: αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων των ακριτικών νησιών και συμβάλουν στην επίλυσή τους με δράσεις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές.

Pin It

eep logo