Πρόταση για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο

nea peramos marina

Π.Κουρουμπλής: Η υλοποίηση της ιδέας απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη όλων και κυρίως της τοπικής Κοινωνίας


Η ιδέα να κατασκευαστεί μαρίνα στη Νέα Πέραμο συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα, του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Σταύρου Δρακονταειδή και του Προέδρου της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, Σταύρου Κατσικάδη.

Ο Κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι για να υλοποιηθεί η ιδέα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων και κυρίως της τοπικής Κοινωνίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν και μάλιστα ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δήμου, γιατί η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου. Ο κ. Κατσικάδης εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα και σημείωσε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Νέας Περάμου, από πλευράς καιρού και πρόσβασης.

Συζητήθηκαν τα ενδεχόμενα επικαιροποίησης της μελέτης, το κατά πόσο θα χρειαστεί κυματοθραύστης, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής, ο πλήρης καθαρισμός του σημερινού λιμανιού, και η ανάγκη να ολοκληρωθεί το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας.

 

eep logo