Τροποποιήσεις δρομολογίων για τις εταιρίες Golden Star Ferries και SeaJets

yna 2

Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε σήμερα την τροποποίηση των δρομολογίων του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ και του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ, της πλοιοκτήτριας εταιρίας Golden Star Ferries, για το χρονικό διάστημα από 13 Απριλίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία από τις 13 Απριλίου και μέχρι τις 31 Μαΐου και από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι 31 Οκτωβρίου, θα φεύγουν από το Ηράκλειο στις 07:40. Η εταιρία ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιριών. Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου2018, τα συγκεκριμένα πλοία θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.

Με άλλη απόφαση, ο κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την τροποποίηση του δρομολογίου για το πλοίο ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ, της εταιρίας SeaJets, το οποίο από 30 Απριλίου και μέχρι 28 Οκτωβρίου, θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο και Ρέθυμνο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο, με ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο στις 07:30.

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρίες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.
Όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών, και παρά το γεγονός ότι το ΣΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την τροποποίηση των δρομολογίων της Golden Star Ferries, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί των ενστάσεων που προβάλλει η εταιρία SeaJets, ότι η αλλαγή του λιμένα αφετηρίας και του τερματικού λιμένα ενός δρομολογημένου πλοίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.2 του νόμου 2932/2001, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να διαταράσσεται η εξυπηρέτηση της γραμμής ούτε να δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος άλλων πλοιοκτητών.

eep logo