«Ημέρες Σταδιοδρομίας στη θάλασσα»

ploio fortigo 2

Ημερίδα ενημέρωσης στην Κοζάνη για τα ναυτικά επαγγέλματα και τη σταδιοδρομία στη θάλασσα

«Ημέρες Σταδιοδρομίας στη θάλασσα» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φορείς για τις δυνατότητες απορρόφησης των μαθητών/τριών σε ναυτικά-ναυτιλιακά επαγγέλματα τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βασιλική Βόντσα, ενώ θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες επαγγελματικών επιλογών τόσο των αποφοίτων των ΕΠΑΛ όσο και των αντίστοιχων σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ .

Η ελληνική ναυτιλία είναι ουσιαστικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα για επαγγελματικές προοπτικές στους νέους και νέες στη χώρα μας και η ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού γίνεται σε μια περίοδο που η περιοχή της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας δοκιμάζεται από τη ραγδαία μείωση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τα επαγγέλματα και επαγγελματικές δραστηριότητες σχετικές με τη θάλασσα, ναυπηγικά επαγγέλματα, επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτός ναυτικών, ναυτιλιακών και ναυπηγικών επαγγελμάτων, αθλητισμός και θάλασσα, σπουδές και επιστημονική έρευνα γύρω από τη θάλασσα.

«Θέλουμε οι μαθητές, οι γονείς, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίζουν ότι οι σπουδές και οι επαγγελματικές δραστηριότητες που συνδέονται με τη θάλασσα να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας-απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού» ανέφερε η κ. Βόντσα «ώστε όταν έρθει η χρονική στιγμή να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Στο περιθώριο της ημερίδας θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα παρουσιάζονται δράσεις και προοπτικές στη θάλασσα από το ΚΕ.ΣΥ.Π., τα ΕΠΑΛ της ΔΔΕ Κοζάνης, από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, από το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά και ενημερώσεις από εκπροσώπους του Ναυτικού Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση στηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo