Τζιχάντ κατά των καϊκιών;

kaiki katastrofh 1

Με επιστολή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών σχολιάζει την πρόσφατη επικαιρότητα γιατί «αισθάνεται την ανάγκη να κάνει δύο συγκριτικές διαπιστώσεις:

 

1. Στο Ιράκ οι «ψευτοαγωνιστές» του χαλιφάτου θεωρώντας τα αρχαία αντικείμενα ειδωλολατρικά κατέστρεψαν ολοσχερώς την ιστορικότητα και την μοναδικότητα των αρχαιοτάτων ευρημάτων των Ασσυρίων. Ότι ολόκληρος ο κόσμος θαύμαζε και η UNESCO προστάτευε, δεν υπάρχει σήμερα. Τα γεγονότα αυτά γέμισαν με αγανάκτηση ολόκληρη την υφήλιο και ιδιαίτερα την πολιτιστική ευαισθησία των Ελλήνων.

2. Η αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Βulling στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων λόγω μη υπάρξεως υπόβαθρου δημοσιονομικής «παιδείας και εκπαίδευσης» στο Υπουργείο αυτό, δεν απέτρεψε ένα έγκλημα, όπως κι αν αποδειχθεί τελικά αυτό (αυτοχειρία ή δολοφονία).

Το ίδιο υπουργείο για όλους εμάς, τους φίλους της «ζωής» της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης, για άλλη μία φορά καταστρέφει σήμερα βιντζότρατες και μηχανότρατες, τα χειροποίητα ξύλινα παραδοσιακά Ελληνικά σκάφη, τα στολίδια του Αιγαίου, επιλέγοντας μονομερώς μία μόνο μέθοδο και καταστρατηγώντας την Ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα αυτό, επειδή πιστεύουν ότι έτσι μόνο έρχεται η «ανάπτυξη» και οι «επενδύσεις».
Για άλλη μία φορά οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι μετέπειτα πράξεις για θέματα πολιτιστικής κληρονομίας δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθούν, με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να θρηνεί 11.500 και πλέον κατεστραμμένα ξύλινα παραδοσιακά Ελληνικά κομψοτεχνήματα, κάποια μάλιστα ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας.

Ντροπή τους.»

kaiki pros katastrofi

kaiki katastrofi 2

kaiki katastrofi 3

 

ETEKA_Desktop

eep logo