Ναυτεργατικά και ασφαλιστικά ζητήματα στη συνάντηση ΥΝΑ – ΠΝΟ

yna pno

Άμεσα πρέπει να προχωρήσει η έκδοση οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων

 

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΠΝΟ είχαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, εκτεταμένα, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα των Ναυτικών. Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις που ετέθησαν. Έγινε κοινώς αποδεκτό ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η έκδοση οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ναυτεργατικά θέματα, όπως η σύνθεση των πληρωμάτων, θέμα για το οποίο η ΠΝΟ έκανε συγκεκριμένες αναφορές. Συζητήθηκαν και άλλα ναυτεργατικής φύσεως θέματα, όπως το ωράριο εργασίας, ο προσδιορισμός της θερινής περιόδου και η απλήρωτη εργασία. Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε κοινή συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσώπους των εργοδοτών, ενώ δεσμεύτηκε να βελτιώσει με τον κατάλληλο τρόπο τα ναυτεργατικά ζητήματα που τελούν υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου.

 

eep logo