Μηνυτήρια αναφορά κατά Καμμένου-Κουρουμπλή από απόστρατο αξιωματικό

kammenos kouroumplis

Τους κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος

 

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τους υπουργούς Πανό Καμμένο και Παναγιώτη Κουρουμπλή με αναφορά του στη δικαιοσύνη, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτης.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι έχουν επιδείξει αδράνεια στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που να δίνει το δικαίωμα στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά την συνταξιοδότησή τους.

Όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του η μη έκδοση του επίμαχου διατάγματος στερεί από τους απόστρατους το συνταγματικό τους δικαίωμα για εργασία ώστε δεν «έχουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.»

Επιπλέον, σύμφωνα με τον απόστρατο πλωτάρχη με τις κινήσεις τους παραβιάζεται η αρχή του κράτους δικαίου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας.

Τέλος, ο κ. Σταμάτης ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών , στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο οι δυο υπουργοί.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo