ΥΝΑ: Προγραμματικές Συμβάσεις για σύνταξη μελετών με Δήμο Ψαρών και Δήμο Τήλο

tilos 2

Με σκοπό την υποβοήθηση των Δήμων για την υλοποίηση έργων στα μικρά νησιά

 

Υπεγράφησαν, από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Ψαρών και του Δήμου Τήλου, με σκοπό την υποβοήθηση των Δήμων για την υλοποίηση έργων.
Συγκεκριμένα, για τον Δήμο Ψαρών, η Γενική Γραμματεία θα διαθέσει προσωπικό ώστε να συνδράμει στη σύνταξη μελετών αναφορικά με τα έργα Αποκατάσταση ανεμόμυλου Ψαρών, Ανάπλαση και εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων Δήμου και Ανάπλαση- εξωραϊσμός κήπου Κανάρη και περιβάλλοντα χώρου. Ενώ τεχνική βοήθεια θα προσφερθεί στον Δήμο Τήλου για την σύνταξη των αναγκαίων εκείνων μελετών που χρειάζονται για την ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Λιβάδια Τήλου και για τον ηλεκτροφωτισμό οχυρώματος διατηρητέου μνημείου στη θέση ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ του νησιού.
Οι προγραμματικές αυτές Συμβάσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπογεγραμμένες, μεταξύ του Υπουργείου και μικρών νησιωτικών ΟΤΑ, και οι οποίες εξυπηρετούν βασικές ανάγκες των Δήμων κατά την διαδικασία υλοποίησης χρήσιμων και ωφέλιμων έργων για τις τοπικές κοινωνίες. Αρκετοί νησιωτικοί Δήμοι, λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν ανάγκη τεχνικής βοήθειας ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία σημαντικά έργα, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα είχαν καταφέρει καν να ξεκινήσουν, στερώντας έτσι από τους νησιώτες έργα υποδομής και δυνατότητες ανάπτυξης.

ETEKA_Desktop

eep logo