Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες απορρύπανσης στο Σαρωνικό

limnionas 041217

Παράδοση των ακτών της Σαλαμίνας στην τοπική κοινωνία - Λήξη των συνεδριάσεων του Συντονιστικού Οργάνου Εργασιών Απορρύπανσης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες απορρύπανσης σε όλες τις παραλίες του Σαρωνικού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Σαλαμίνας, οι οποίες είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η βύθιση του Δεξαμενοπλοίου Αγία Ζώνη 2. Τις τελευταίες ημέρες, εργασίες απορρύπανσης γίνονταν μόνο στην περιοχή «Θεατράκι». Οι περιπολίες για έλεγχο των ακτών θα συνεχιστούν.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών απορρύπανσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ως επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου το οποίο είχε συγκροτηθεί προκειμένου μεταξύ άλλων να αξιολογεί το αποτέλεσμα της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου, ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων του εν λόγω Οργάνου, λόγω εκπλήρωσης της αποστολής του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συνεργασία και τη συμμετοχή τους στις εργασίες απορρύπανσης.

Οι παραλίες της Σαλαμίνας, ο καθαρισμός των οποίων ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα παραδοθούν αύριο Τρίτη στην τοπική κοινωνία, με την υπογραφή του προβλεπόμενου από το νόμο πρωτοκόλλου, μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος θα μεταφέρει στο νησί, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο ΛΣ Σταμάτη Ράπτη και εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Το σκάφος θα αναχωρήσει από το ΥΝΑΝΠ στις 10.30 πμ.