Στην επόμενη φάση η διαδικασία για την παραχώρηση του ΟΛΘ

olth fortotes

Παραλήφθηκαν τα τελευταία έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο

 

Στην επόμενη φάση της εισέρχεται πλέον η διαδικασία για την παραχώρηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) στην κοινοπραξία DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα και τα τελευταία έγγραφα που όφειλε να παραδώσει ο επενδυτής, προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν οι νομικοί του ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαιώσουν ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν από την κοινοπραξία είναι πλήρη, τότε ο φάκελος μεταβιβάζεται άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Από τη στιγμή που θα σταλούν τα έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η διαδικασία των ελέγχων ολοκληρώνεται κατά κανόνα εντός μηνός, ώστε στη συνέχεια ο φάκελος να περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα πρέπει να ανάψει με τη σειρά της το «πράσινο φως», προτού η διαδικασία προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο συντονιστής της κοινοπραξίας, Σωτήρης Θεοφάνης, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι (σ.σ. μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών) ο επενδυτής θα εγκατασταθεί στο λιμάνι μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2018. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η υποχρέωση της κοινοπραξίας για επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ στην επταετία, θα εκπληρωθεί πολύ νωρίτερα σε ό,τι αφορά ειδικά το βασικό στοιχείο αυτής της υποχρέωσης, δηλαδή την επέκταση της 6ης προβλήτας, η οποία στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr

eep logo