Χάος πάνω από την «Αγία Ζώνη ΙΙ»

agia zonh apantlish petrelaiou 3

48 ώρες χωρίς να γίνεται απάντληση πετρελαίου

 

Σχεδόν 48 ώρες συμπληρώνονται χωρίς να γίνεται απάντληση πετρελαίου από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Και αυτό ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, στο ναυαγισμένο πλοίο υπάρχουν ακόμη σχεδόν 1000 τόνοι πετρελαίου.

Πηγές του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν πως υπάρχει ελπίδα να βρεθεί πλοίο που να αρχίσει την απάντληση αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης. Το ίδιο πάντως ανέφεραν και για την Τετάρτη, χωρίς τελικά να επιβεβαιωθεί η εκτίμησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απάντληση του πετρελαίου σταμάτησε την Τρίτη το μεσημέρι, όταν έληξαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου «Λασσαία» το οποίο είχε αναλάβει κατ’ αρχήν το έργο αυτό. Στη συνέχεια μάλιστα, οι υπεύθυνοι του πλοίου συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Κάτι που εκτιμάται ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ανεύρεση σκάφους και δεν αποκλείεται τελικά να έχει σχέση με την δυσκολία που παρατηρείται στο να βρεθεί πλοίο που θα αναλάβει το έργο της απάντλησης του πετρελαίου από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».