Σουρεαλισμός: Σταμάτησε η απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

agia zonh apantlish petrelaiou 2

Συνέλαβαν τον πλοίαρχο και μηχανικό του πλοίου που έκανε την απάντληση ως υπόπτους λαθρεμπορίου πετρελαίου


Τέλος δεν έχουν οι τραγελαφικές εξλίξεις περί το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» που προκαλεί τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του πλοίου «Λασσαία», καθώς στις δεξαμενές έρματος του πλοίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Το εν λόγω πλοίο, του οποίου χθες έληξε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, βρίσκεται έμφορτο στις λιμενικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, καθώς, όσο υπάρχουν υποψίες λαθρεμπορίου, η εταιρεία δεν επιτρέπει την εκφόρτωση των πετρελαιοειδών εαν προηγουμένως δεν δοθεί σχετική άδεια από τον εισαγγελέα.
Εν τω μεταξύ, βοά το λιμάνι για έναν πόλεμο συμφερόντων που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το ποιος θα πάρει προς διύλιση το πετρέλαιο που έχει απαντληθεί από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σουρεαλιστική κατάσταση εντοπίζεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, 1000 τόνοι πετρελαίου παραμένουν στο κουφάρι του «Αγία Ζώνη ΙΙ», στον πυθμένα της θάλασσας, η απάντληση έχει σταματήσει, ενώ το πρώτο πλοίο που έκανε την απάντληση, το «Λασσαία», γεμάτο άγνωστη ποσότητα περελαίου, λαθραίου ή μη, βρίσκεταο αγκυροβολημένο στον κόλπο της Ελευσίνας

 

eep logo