Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο στο λιμάνι της Σαντορίνης

aktoploia epivates 2

Ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών που περίμεναν τα αποτελέσματα των ελέγχων του Λιμενικού για να ταξιδέψουν

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα αγνώστου το μεσημέρι στην Άμεση Δράση, ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε πλοίο στο λιμάνι της Σαντορίνης με προορισμό τον Πειραιά.

Η φάρσα είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών, οι οποίοι παρέμεναν υπομονετικά στο λιμάνι έως την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε πλοίο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θήρας, χωρίς όμως να διευκρινίζει το όνομα του πλοίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες ταξιδιώτες να παραμένουν στο λιμάνι για ώρα και να μην μπορούν να επιβιβαστούν.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό ενημερώθηκε για το περιστατικό λίγο μετά τις 12 και άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες του σώματος, που με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου πραγματοποίησαν έλεγχο στο «Νήσος Σάμος». Εν τέλει στο πλοίο δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο με αποτέλεσμα να επιτραπεί η αναχώρηση του πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ακολούθησαν έρευνες και στο «Champion Jet» και το «Hellenic Highspeed». Και σε αυτά τα πλοία δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο και αναχώρησαν με μικρή καθυστέρηση για το λιμάνι του Πειραιά.

iefimerida.gr

cotommatae