Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής θα συνεδριάσει για τον Θερμαϊκό

limani thessalonikis eisodos

Μετά από αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Αρβανιτίδη, Γιάννη Μανιάτη και Μιχάλη Τζελέπη

για ειδική συνεδρίαση της επιτροπής σχετικά με την ρύπανση του Θερμαϊκού κόλπου.

Δεκτό έγινε από την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κα Κατερίνα Ιγγλέζη το από 12.07.2017 αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Αρβανιτίδη, Γιάννη Μανιάτη και Μιχάλη Τζελέπη για ειδική συνεδρίαση της επιτροπής σχετικά με την ρύπανση του Θερμαϊκού κόλπου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απαντητική επιστολή της κας Ιγγλέζη «Το ζήτημα που θέτετε με την επιστολή σας (ΑΠ3082/12.07.2017) σχετικά με τα «Μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του Θερμαϊκού κόλπου» θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Το πρόβλημα της ρύπανσης και της μόλυνσης του Θερμαϊκού Κόλπου που επηρεάζει τις γύρω περιοχές και ιδιαίτερα την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι χρόνιο, αλλά επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα με τη συσσώρευση του φυτοπλαγκτόν. Συνεπώς πιστεύω ότι θα πρέπει να απασχολήσει την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή το ζήτημα του Θερμαϊκού θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης της Επιτροπής με την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

eep logo