“Η Γυναίκα στη ρότα της ναυτιλίας”

women in the route of shipping

Βιβλιοπαρουσίαση λευκώματος στο Hellas Liberty

 

Το μηνιαίο ναυτιλιακό περιοδικό ELNAVI και η editor της έκδοσης Θεανώ Καλαποθαράκου θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30 στο πλοίο SS “Hellas Liberty”, Ακτή Βασιλειάδη (Πύλη Ε2) το συλλεκτικό λεύκωμα "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΡΟΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ" το οποίο θα περιλαμβάνει 30 συνεντεύξεις γυναικών του ναυτιλιακού χώρου.
Οι γυναίκες του βιβλίου έχουν η κάθε μια το δικό της χώρο στην Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα. Είναι όλες νέες, δυναμικές και αξιόλογες. Έχουν τα δικά τους όνειρα, κάνουν επιλογές και εργάζονται εντατικά στις επιχειρήσεις τους.
Σ’ ένα χώρο τόσο ανδροκρατούμενο όπως ο ναυτιλιακός, οι γυναίκες κερδίζουν συνεχώς έδαφος και αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να διαπρέψουν στο χώρο της ναυτιλίας και του εμπορίου. Όλες συμφωνούν ότι ο χώρος είναι ανταγωνιστικός όμως δεν αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους άνδρες συναδέλφους τους.
Επίσης απέδειξαν ότι η επιμονή και υπομονή, η αξιοκρατία, η αυστηρότητα και η ακρίβεια δεν αντιστρατεύονται το συναίσθημα, την γενναιοδωρία, την ανιδιοτέλεια και την τρυφερότητα. Ανακάλυψαν ότι η εργασία τους απαιτεί πολλά άλλα προσφέρει και πολλά, ιδιαίτερα όταν την υπηρετούν με αγάπη και μεράκι.
Αυτός είναι ο λόγος του λευκώματος – ακριβώς για να αναδείξει και να παρουσιάσει τα παραπάνω τους χαρακτηριστικά. Οι κυρίες οι οποίες φιλοξενούνται στο λεύκωμα είναι οι παρακάτω:
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ειρήνη Νταϊφά, Μαριγώ Λεμού Πατίτσα, Κίτσα Αγγελάκου, Μαίρη Ποθητού, Μαριλένα Λασκαρίδου, Κριστιάνα Πρεκεζέ, Taleen Tchalikian, Δέσποινα Αγκυρανοπούλου, Άρτεμις Παπαθεοδώρου, Αγγελική Καραγιάννη, Ζωή Λάππα Παπαματθαίου, Ράνια Πατσιοπούλου, Κωνσταντίνα Μώρου, Κατερίνα Κώνστα, YvonneTsanos, Μαρία Κουλιγκά Παύλου, Paillette Παλαιολόγου, Μαρία Θεοδώρου, Πωλίνα Ροπάλη, Μαρία Αγγελίδου, Λούση Μυλωνάκη, Βανέσσα Τζωάννου, Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Έλπη Πετράκη, Μαρίνα Παπαϊωάννου, Έλενα Χάρη Πρίφτη, Αλεξάνδρα Γκανά, Μαρία Μαυρουδή, Ελένη Πολυχρονοπούλου, Κατερίνα Σταθοπούλου.

eep logo