Ξενάγηση στη Ζώνη Περάματος

nez 300617

Ενόψει της άφιξης νέας πλωτής δεξαμενής τον Νοέμβριο του 2017

 

Με την παρουσίατων κ.κ. Π. Κουρουμπλή, Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Σ. Πιτσιόρλα,του Δημάρχου Περάματος κ. I. Λαγουδάκη,του Γενικού Γραμματέα κ. Χ.Λαμπρίδη, του Προέδρου της ΡΑΛ κ. Ι. Αγγελόπουλου, ΒουλευτώνΑ και Β Πειραιά, πραγματοποιήθηκεσήμερα Παρασκευή30.06.2017ενημερωτική συνάντηση των ενώσεων και φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των δεξαμενών και ενόψει της άφιξης νέας πλωτής δεξαμενής τον Νοέμβριο του 2017.

Ο Capt. Fu,ανοίγοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι από τη Ναυπηγοεπισκευή ξεκινούν οι επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης. Η νέα δεξαμενή που θα έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θέσεις εργασίας.Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής σημείωσε στην ομιλία του πως η ολοκλήρωση των εκτεταμένων επισκευών στις δεξαμενές, βάζει τις βάσεις για την προσπάθεια στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευής, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και τόνισε ότι: “το Υπουργείο είναι ανοιχτό στα πλαίσια μιας αμοιβαίας συνεννόησης και συνεργασίας του ελληνικού δημοσίου με την COSCOSHIPPING. Είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην απελευθέρωση προβλημάτων που προκύπτουν στην προσπάθεια ανάπτυξης των επενδύσεων της COSCOSHIPPINGστο λιμάνι, αλλά και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού ως ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο”.

O Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Σ. Πιτσιόρλας απευθυνόμενος στον Captain Fu τον ευχαρίστησε για τη συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος καιγια τη συνεργασία και δήλωσε ότι:
“πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς ανοίγει το δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα. Σε όλη την ιστορία της χώρας μας, ο πλούτος ήρθε κατά κύριο λόγο από τη θάλασσα κι αυτό θέλουμε να γίνει και πάλι. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά μεγάλο. Ο Πειραιάς να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο κι εδώ να ξανανθίσει όχι μόνο η επισκευή, αλλά και η κατασκευή νέων μεγάλων σκαφών”. 

Ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ι. Λαγουδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γρήγορη υλοποίηση των ήδη σχεδιασμένων επενδύσεων αποτελεί άμεση αναγκαιότητα υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στην πόλη που τόσο έχει ανάγκη, και θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Οικονομία και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα, τον Capt. Fu, τον Αναπληρωτή Δ/ντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Άγγελο Καρακώστα καθώς και τον Σύμβουλο Διοίκησης και Μέλος του Δ.Σ ΟΛΠ Α.Ε. κ. Θανάση Λιαγκο για την καλή, ξεκάθαρη συνεργασία που είχαν και έχουν όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσε πως η υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη μέσα από τις επενδύσεις για την πόλη του Περάματος που φιλοξενεί τις περισσότερες δράσεις του λιμανιού.

Attachments:
Download this file (Ομιλία Κουρουμπλή ΝΕΖ.doc)Ομιλία Κουρουμπλή ΝΕΖ[Ομιλία Κουρουμπλή ΝΕΖ]66 kB