Νέα διπλή επιτυχία του Λιμενικού

skafos spetses

Σε παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Πύλο και στις Σπέτσες

 

Στο πλαίσιο της εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να εκριζωθεί το φαινόμενο των παράνομων ναυλώσεων σκαφών αναψυχής, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή είχε ακόμα μία διπλή επιτυχία, αυτή τη φορά στην Πύλο και στις Σπέτσες.
Ειδικότερα, στην Πύλο, σε έλεγχο που έκαναν, χθες το απόγευμα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου, εντός της μαρίνας, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του σκάφους αναψυχής ''MARAKATTI'' σημαίας Ολλανδίας.
Το ''MARAKATTI'' είχε εκναυλωθεί σε δεκατρία (13) άτομα ολλανδικής υπηκοότητας, έναντι του ποσού των εξακοσίων ευρώ (600€), χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη άδεια. Από το Λιμεναρχείο της Πύλου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης, στις Σπέτσες, σε έλεγχο που διενήργησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σπετσών, στην περιοχή λιμένα Ντάπιας, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του Commercial Yacht ''TWO KAY'' σημαίας Αγίου Βικεντίου.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι για το ανωτέρω σκάφος υπήρχε σύμβαση ναύλωσης από 19-06-17 έως 28-07-17, αλλά δεν υπήρχε ενημερωμένη λίστα επιβαινόντων. Στη σύμβαση , η οποία ήταν ύψους 180.000 ευρώ, αναγραφόταν ως τόπος επιβίβασης ο Μαρμαράς Τουρκίας και ως λιμένας τελικής αποβίβασης των επιβατών το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως το εν λόγω πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η λίστα επιβατών η οποία κατατέθηκε στην οικεία Λιμενική Αρχή, ήταν τροποποιημένη, σε σχέση με αυτή που είχε κατατεθεί στον πρώτο λιμένα εισόδου Σύμης.
Από το Λιμεναρχείο Σπετσών κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση στον Πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.

ETEKA_Desktop

eep logo