ΟΛΠ: Εκδήλωση για την εποχή του LNG

lng tanker

Το παρόν και κυρίως το μέλλον των Ελληνικών ναυπηγείων στην εποχή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου

αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησηςμεταξύ εκπροσώπων από τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο και εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Poseidon Med IIκαθώς και στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωσηπου διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιάστα πλαίσια του Poseidon Med II, την 26η Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Μπορεί η χρήση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου να συμβάλλει στην αναζωογόνηση του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου; Με ποιο τρόπο μπορούν να προετοιμαστούν τα Ελληνικά ναυπηγεία στις απαιτήσεις που θα επιφέρει η έλευση του ΥΦΑ; Ποια είναι η συνεισφορά του Poseidon Med II; Αυτά και άλλα ερωτήματα προσπάθησαν να απαντήσουν οι ομιλητές της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Poseidon Med II, τα σχέδια που διενεργούνται για τις μετασκευές πλοίων καθώς και τις ναυπηγήσεις νέων που θα χρησιμοποιούν ΥΦΑ. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ της Ρεβυθούσας προσφέροντας εχέγγυα στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και η πρωτοβουλία Europa Ship Plan της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων που αποσκοπεί στην ανανέωση του στόλου μικρής ναυτιλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιολόγηση της ετοιμότητας ναυπηγείων που διενεργήθηκε στα πλαίσια του Poseidon Med II καθώς και στον ρόλο των επιμελητηρίων στην εποχή του ΥΦΑ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Δημήτρης Σπύρου, Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., τόνισε ότι «η υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο ως και νέες θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας. Ο ΟΛΠ με την καινούργια πλωτή δεξαμενή ικανότητας 80,000τόνων και σε συνδυασμό με τις 4 ήδη πλήρως συντηρημένες δεξαμενές, θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή».
Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων δημοσιότητας και πληροφόρησης που υλοποιούνται από το PoseidonMedIIσε όλα τα λιμάνια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τι είναι το πρόγραμμα Ρoseidon Med II;
Το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται σε τρεις χώρες –Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο-, και συμμετέχουν έξι Ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία) και ο Τερματικόςσταθμός ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται κορυφαίοι ειδικοί από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών για το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας ΥΦΑ.

 

ETEKA_Desktop

eep logo