Η ΝΔ ζητεί εξηγήσεις και από τον υπ. Ναυτιλίας για τις επαφές Καμμένου με ισοβίτη

limenikos

Ερώτηση για το αν έχει ελεγχθεί ο «διαμεσολαβητής» λιμενικός


Ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή οι «εξηγήσεις» του υπ. Αμυνας Π. Καμμένου για τις επαφές του μέσω λιμενικού με ισοβίτη, σε μια προσπάθεια να εμπλέξει τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη σε γνωστή υπόθεση ναρκωτικών, στο θέμα εμπλέκεται πλέον και το υπ. Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ή θα προβεί, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Πλακιωτάκης τονίζει ότι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης των διαλόγων του συγκεκριμένου αξιωματικού με τον ισοβίτη αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία.
Όπως είναι γνωστό η εξέλιξη που ξεχώρισε πάντως τα τελευταία 24ωρα είναι η εισαγγελική έρευνα που θα εστιάσει στο αν έχουν βάση ή όχι οι καταγγελίες Γιαννουσάκη.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της δικαιοσύνης, η οποία προσδίδει εαναμφίβολα μία καινούργια διάσταση στο όλο θέμα. Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης οι επικοινωνίες Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια Γιαννουσάκη αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Ήδη το θέμα έχει πάει στη Βουλή με ερωτήσεις από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών, κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών και του θεσμικού του ρόλου, όπως τονίζεται χαρακτηριστικα.
Όπως αναφέρει το κείμενο της ερώτησης: «O κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας».

ETEKA_Desktop

eep logo