Ο Π.Κουρουμπλής στην ΑΕΝ Ασπροπύργου

kouroumplis aen aspropyrgou

Eπίσκεψη εργασίας στην ΑΕΝ Ασπροπύργου πραγματοποίησε την Τρίτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του ειδικού βάρους που αποδίδει το Υπουργείο στο δημόσιο χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Τον υπουργό συνόδευσαν ο ΓΓ Ναυτιλίας, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες επίσης, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Φαρμάκης Ταξιάρχης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης της Σχολής και για τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν το εκπαιδευτικό έργο. Διαπιστώθηκε η διάθεση κονδυλίου ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής. Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο πρόσθετο κονδύλιο των 900 εκατομμυρίων ευρώ, που θα πάρουν οι περιφέρειες και στην προοπτική, τμήμα των χρημάτων αυτών, να διατεθεί στις ΑΕΝ. Διαπιστώθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της Σχολής θα είναι δυνατή η αύξηση των εισακτέων μαθητών κατά 40-60 άτομα.

Προτάθηκε η κατασκευή νέας κτιριακής υποδομής, σε υφιστάμενο χώρο μέσα στη Σχολή, με 10 αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να αποσυμφορηθούν περαιτέρω οι εγκαταστάσεις, ενόψει της αύξησης του αριθμού των σπουδαστών. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της πισίνας στη Σχολή Σωστικών, η οποία είναι θερμαινόμενη, με αποτέλεσμα να μπορούν οι σπουδαστές να κάνουν εκεί την απαραίτητη εκπαίδευση και μαθήματα κολύμβησης, ακόμα και το χειμώνα και να μη χρειάζεται να απευθύνονται έξω από τη Σχολή. Συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων, συντήρησης της πισίνας και του βιολογικού καθαρισμού, απογραφής υλικών, καθώς και ενίσχυσης των Εργαστηρίων της Σχολής.

Τονίστηκε ιδιαίτερα, η συμμετοχή των σπουδαστών της ΑΕΝ Ασπροπύργου στα απαραίτητα σχολεία επιμόρφωσης κατά τις απογευματινές ώρες και πριν από την αποφοίτησή τους, έτσι ώστε να μπορούν να ναυτολογηθούν αμέσως με την απόκτηση του πτυχίου τους. Έτσι, κατά τους θερινούς μήνες, τα σχολεία επιμόρφωσης της ΑΕΝ Ασπροπύργου, δέχονται τους προς αποφοίτηση σπουδαστές των περιφερειακών ΑΕΝ, προκειμένου και αυτοί να ναυτολογούνται με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία με τον εφοπλισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες στις υποδομές της ΑΕΝ Ασπροπύργου κι έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις για την επίλυση των λειτουργικών ζητημάτων, με στόχο πάντα την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών.

 

eep logo