Κι άλλο "τσιγαράδικο" στην Κρήτη

ploio tsigara

Λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα

μια ακόμη περίπτωση πλοίου με λαθραία τσιγάρα, πάλι στην Κρήτη, έρχεται στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, φορτηγό πλοίο, με σημαία Τανζανίας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος στον όρμο των Σφακίων.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα, Ουκρανοί υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ουκρανικού αλιευτικού. Το Μαυροβούνιο δε είναι χαρακτηρισμένο ως παγκόσμιο κέντρο διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Σχετικά με την πορεία του πλοίου, κατά την συνήθη τακτική των λαθρέμπορων, δηλώνεται ένας ψεύτικος τελικός προορισμός αφού τα καράβια κάνουν μανούβρα και επιστρέφουν με κατεύθυνση τα παράλια της Κρήτης για να ξεφορτώσουν σε απόμερα σημεία το εμπόρευμα τους.
Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε 4 φορτηγά οχήματα oι οδηγοί των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν, αφήνοντας ακόμη και τα κλειδιά των φορτηγών.
Πρόκειται για δύο νταλίκες με πινακίδες Βουλγαρίας και δύο νταλίκες με πινακίδες Ελλάδας, ενώ απο τις καμπίνες των οδηγών ελήφθησαν αποτυπώματα και δείγματα DNA.

eep logo